Партнерські посилання
Вивчення
				іспанської мови онлайн - українською
Іспанська мова - це просто! Мовний Центр Вишинських

Як отримати громадянство Португалії

Для отримання громадянства Португалії потрібно:

Готові апостильовані та перекладені португальським перекладачем на португальську мову і завірені португальським нотаріусом документи (Свідоцтво про народження та Довідка про несудимість) можуть бути надісланими на вказану Вами адресу в Португалії. А також Ви можете звернутися до нас безпосередньо в Португалії і замовити процес оформлення і подачу документів на отримання громадянства Португалії. Для цього нам потрібно принести лише документ про здачу іспиту з португальської мови, все інше ми зробимо за Вас. Загальні витрати становлять 410 Євро за один пакет документів. Детальніше:
Agencia de Documentação
Av. Francisco Sá Carneiro Lote 9, Loja E
Portimão 8500, Portugal
Tel.: 00351282427591, 00351964208715

Подавати заяву на отримання португальського громадянства, має право особа, яка прожила в країні не менше 6 років, при чому, це перебування в Португалії повинне бути безперервним і мати легальне підтвердження. Легальним підтвердженням для отримання права подання клопотання на отримання португальського громадянства можуть слугувати робочі візи, візи на возз'єднання сім'ї, візи на тимчасове проживання. Час відпусток та час проведений поза межами Португалії не враховується в загальний час перебування в країні. Іншими підставами для подання клопотання може бути шлюб з громадянином Португалії, термін якого не менше 3-ох років.

Перед подачею клопотання потрібно здати іспит на знання португальської мови. Для успішного проходження випробування треба набрати 51% правильних відповідей. Наступним кроком буде отримання в Україні довідки про несудимість з апостилем та дубліката свідоцтва про народження з апостилем. Сам переклад на португальську мову варто робити в Україні, лише якщо Вам сказали, що приймуть такий до уваги. А так, це краще робити в Португалії (детальніше про переклад на португальську мову в Португалії). Опісля дані документи подаються у Відділ реєстрації актів цивільного стану (Conservatória do Registo Civil) за місцем Вашого перебування або у Відділ РАЦС при Службі допомоги імігрантам в Лісабоні (Centro Nacional de Apoio ao Imigrante). Час розгляду клопотання може тривати від 6-ти місяців до року. В результаті Ви отримаєте лист з підтвердженням вашого клопотання або зі списком додаткових документів, які треба пред'явити.

Клопотання про надання громадянства, пишеться на спеціальному бланку на португальській мові і підписується безпосередньо на місці подачі. У разі, коли клопотання відправляють по пошті, підпис повинен бути завірений нотаріусом. Не зайвим буде вислати копії ідентифікаційних документів (закордонного паспорта і картку резидента). Якщо в документах які Ви подаєте, з яких-небудь причин відбулися зміни (наприклад, прізвища, імені) необхідно подати відповідні апостильовані документи, які це підвереджують.

<< мапа сайту >>